opc_loader
Als u een stethoscoop gaat bestellen, bestel dan zowel een stethoscoopkop als een tube. Dus 2 items in uw winkelwagen.

 

Veel gestelde vragen

     

      Waar is de UltraScope van gemaakt?

De UltraScope stethoscoopkop is gemaakt van zeer breukresistent plastic. De stethoscoopkop, de tube en de oorbeugel filtert externe geluiden terwijl hart- en longgeluiden worden versterkt. De specificaties  van de verschillende componenten zijn als volgt:

Stethoscoopkop: Enkelzijdige drukgevoelige stethoscoopkop, gemaakt van kras– en breukresistent acryl. De stethoscoopkoppen zijn individueel met de hand beschilderd. Hierdoor is iedere UltraScope uniek en kan deze variëren in kleur en design.

Borgring: Met chroom vergulde borgring, vast te schroeven op de stethoscoopkop.

Diafragma: Doorschijnend flexibel membraan bedrukt met het UltraScope logo. Op aanvraag ook afwijkende bedrukking mogelijk.

Tube: Gemaakt van  Polyvinyl Chloride (PVC) en is geheel Latex vrij.

Oorbeugel: Gemaakt van roestvrij staal Cardiologische stijl met interne veer.

Oordopjes: Buitenzijde is omhuld met Polyvinyl Chloride (PVC), het inwendige deel is gemaakt van roestvrij staal.

 

      Hoe gebruik ik een UltraScope

Bevestig de tube zorgvuldig aan de stethoscoopkop en zorg dat de oordopjes comfortabel in de oren zitten. Houdt de stethoscoopkop tussen duim en middelvinger. Vervolgens met wijsvinger licht druk uitoefenen op de stethoscoopkop. Bij een neonatale stethoscoop de duim en middelvinger rond de tube houden en met wijsvinger zacht druk uitoefenen bij de aansluiting van de tube. De keuze van bovenstaande methoden hangt af van het formaat van de patiënt.

 

      Waarom hoor ik niets?

  • Zitten de oordoppen goed? De oordoppen moeten iets van uw lichaam afwijzen en comfortabel in uw oren zitten.
  • Klop zachtjes op het diafragma. Dit zou een drum geluid moeten maken. Indien dit niet het geval is zit het diafragma (te) los. Hou de kop vast en draai de kop met de klok mee strakker.
  • Als u zich in een luidruchtige omgeving bevindt plaats dan uw hand volledig over de stethoscoopkop. U kunt vervolgens met deze hand eventuele druk uitoefenen op de stethoscoopkop. Let hierbij op dat bij te weinig druk omgevingsgeluid onder uw palm door kan komen, maar bij teveel druk blokkeert u het geluid.

Let op: Teveel druk uitoefenen op de stethoscoopkop blokkeert al het geluid

 

      Hart of long beluisteren met UltraScope

  • Bij het luisteren naar het hart (lage frequenties) begin met (zeer) lichte drukuitoefening op de stethoscoopkop.
  • Voor het luisteren naar long geluiden (hoge frequenties) stevigere druk op de stethoscoopkop uitoefenen.
  • Als de stethoscoop gebruikt wordt voor het meten van de bloeddruk gemiddelde druk uitoefenen.

NB. In een luidruchtige omgeving kan u uw hand over de stethoscoopkop sluiten om het omgevingsgeluid te blokkeren. Te hard drukken kan de geluidstoevoer echter blokkeren.

 

      Hoe maak ik mijn UltraScope schoon?

  • Gebruik een doekje met alcohol om de stethoscoopkop, diafragma en borgring. Let erop dat u deze onderdelen enkel schoonveegt. De onderdelen mogen niet worden ondergedompeld in vloeistof.
  • Ook kunt u de onderdelen van de UltraScope reinigen met vochtige doek met water en antibacteriële zeep. Hierna met een vochtige doek de zeepresten verwijderen en volledig laten drogen.
  • De tube kan worden gereinigd met een doekje bevochtigd met niet-agressieve schoonmaakmiddelen.
  • Uw UltraScope kan worden gesteriliseerd dmv lage temperatuur gas sterilisatie.

Let op: Normaal gebruik kan ervoor zorgen dat de borgring of de oordoppen los gaan zitten. Controleer uw stethoscoop dan ook voor gebruik. Incidenteel dient de borgring vast gedraaid te worden.

 

      Mijn stethoscoop is kapot en ik heb een vervangend onderdeel nodig. Hoe werkt dit?

De meeste reparaties vallen onder de levenslange garantie. Voor meer informatie kunt u uw contactgegevens achter laten op www.stethoscoop.org of direct bellen naar +31(0)35 625 51 87

 

      Ik heb een verkeerde stethoscoop besteld, kan ik deze omruilen?

Indien u niet volledig tevreden bent over uw stethoscoop kunt u deze binnen een week na levering retourneren. U kunt een andere stethoscoop kiezen of uw aankoopbedrag teruggestort krijgen.

 

      Waar is Stethoscoop.org gevestigd?

Stethoscoop.org is gevestigd op de Oud Eemnesserweg 27 te Eemnes. Tijdens kantooruren kunt u bij ons terecht om ons assortiment te bekijken. Voor afspraken buiten kantooruren dient u contact met ons op te nemen via het contactformulier of direct bellen naar +31(0)35 625 51 87

 

      Hoe kan het dat mijn UltraScope er anders uitziet dan de foto op de website?

Alle designs zijn een voor een met de hand beschilderd. Hierdoor zijn de stethoscoopkoppen 100% uniek en kunnen deze dus licht afwijken van de foto’s op Stethoscoop.org

 

      Kan ik verschillende stethoscoopkoppen bestellen?

Standaard verkoopt Stethoscoop.org de stethoscoop incl. tube. Door verwisselen van de stethoscoopkop kan de tube beschadigen en uitrekken. Op termijn kan hierdoor de stethoscoopkop er eventueel uitvallen. Wij raden dit dan ook niet aan.

 

      Ik wil graag een stethoscoopkop met een ander design, kan dit?

Jazeker, Stethoscoop.org biedt de mogelijkheid om een eigen design op een stethoscoopkop te kiezen. Dit kan variëren van bedrijfslogo tot een tekening van uw kinderen. Houdt er echter wel rekening mee dat de stethoscoopkoppen met de hand beschilderd worden.

 

      Ik wil graag een stethoscoop cadeau doen, maar ik twijfel over het design. Kan ik een                                  cadeaubon kopen?

Wij bieden (nog) geen cadeaubonnen aan op onze website. Indien u contact met ons opneemt kunnen wij een cadeaubon voor u aanmaken.

 

      Levert Stethoscoop.org ook buiten Nederland?

Jazeker, Stethoscoop.org is de officiële distributeur van UltraScope in de Benelux. Wij leveren dus ook in België en Luxemburg.

  

            Indien uw vraag hier niet tussen staat neemt u dan contact met ons op via het                                      contactformulier of bel ons op +31(0)35 625 51 87